Mára már nem csak a gyógynövények iránt nőtt meg a kereslet, hanem a gyógygombák is előtérbe kerültek. Számos fajtája keresett, különösen a shiitake gomba. Ez egy nagyon érdekes gombafaj. A gombákat eddig első sorban az ízük miatt fogyasztottuk. Hazánkban őshonos gombák közül a rókagomba, vargánya, őzlábgomba az igen keresettek közé tartozik. Bár vannak akik tartanak a gombafogyasztástól, az üzletekben vásároltakat azért elkészítik és elfogyasztják. Ma már a shiitake gomba is jelen van a hazai élelmiszer láncok kínálatában, így bárki számára fogyasztható ez a sok jó tulajdonsággal megáldott gombafajta. Rendkívül ízletes, akár önmagában,
akár hússal együtt fogyasztva. De vajon tisztában vannak e gyógyhatásaival azok, akik fogyasztják? Csak az íze miatt eszik vagy betegségük miatt? Hiszen Kínában már kettőezer éve alkalmazzák a gyógyászatban is ezt a remek szert. A shiitake gomba magas a vitamintartalma és számos ásványianyagban is bővelkedik. Emellett a rossz koleszterin szintjét képes csökkenteni, de jelenleg a rákkutatás és az AIDS kutatásban érnek el vele komoly sikereket.
yatoo hozzászólásai