Víztisztító készülék
Víztisztító készülék

Sokan azon tanakodnak az új vízrendszer kialakítása alkalmával, hogy miként lehetne a család egészséges vízellátását biztosítani. Ahogy olvasgat és érdeklődik az ember, arra ébred rá, hogy a közüzemi vízellátásból nyert folyadék egy cseppet sem biztonságos. A megoldást a víztisztító készülék adhatja.

Ezek a berendezések, ha okosan vannak méretezve, az egész család igényeit képesek biztosítani. Az anyagi feltételekhez mérten, több megoldás is számításba vehető.

Az igényes beruházók, akik azt szeretnék, hogy minden csapból minőségileg garantált víz csordogáljon, azok választhatják a központi víztisztítót, amit valahol a vízhálózat bemeneti ágán érdemes elhelyezni, még az elosztások előtt. Ez a víztisztító készülék a lakásba bekerült vizet teljesen méregteleníti és garantáltan egészséges folyadékot eredményez. Azonban a mosogatáshoz vagy mosáshoz nem érdemes prédálni a tisztított vizet, ezért lehet olyan megoldással rendelkező víztisztító készüléket is beszerelni, ami egy adott ponton szűri meg csak, nem fedi az egész hálózatot.