Split klíma akció
Split klíma akció

Manapság már nem számít luxuscikknek egy klíma berendezés. Egyik legnépszerűbb típus a split klíma, amit egy split klíma akció során érdemes megvásárolni. Az angol szó jelentése hasadás, vagyis magyarosítva osztott klímának felel meg. Két részből áll, egy kültéri meg egy beltéri egységből, innen kapva a nevét is.

A klíma zajt teremtő része a ventilátor és a kompresszor a külső egységben vannak, ez azért előnyös, mert a benti térben a működési zajszint alacsony, alig hallható, így akár éjszaka is nyugodtan lehet használni, nem zavar az alvásban. Egyetlen külső egységhez, akár több belső egységet is hozzá lehetséges kötni, így több helyiség is egyetlen kültéri résszel fűthető.

Karbantartása egyszerű, nem igényel szaktudást. Szűrőit könnyű tisztítani, a hozzá megfelelő szereket pedig a szaküzletben lehet megvásárolni. Üzemeltetése nem igényel nagymennyiségű energiát. Előnyei közé tartozik, hogy fűtésre is alkalmas, ezért jól kihasználható egész évben. Gazdaságos beszerezni a split klíma akció kínálatából.