Homeopátiás készítény
Homeopátiás készítmény

Sok vita van napjainkban a homeopátia körül. Ugyanis ez a XVIII század közepén felismert és kidolgozott módszer korunkban, amikor egyre több a betegség, amit mindenki egyszerűen szeretne megszüntetni, egyre népszerűbbé válik. Jelenleg a homeopátiás készítmények száma igen magas, és sokan érdeklődnek állapotjavító hatásuk iránt.

Ez talán annak köszönhető elsősorban, hogy nagyon sokan tartanak a gyógyszerek mellékhatásaitól, amelyek, különösen a hosszú távú szedés során, újabb problémákat generálhatnak. A gyógyszerek legtöbbje tüneteket nyom el, és ezért folyamatosan szedni kell őket, különösen a krónikus betegségek esetén.

Ezzel szemben a homeopátiás készítmények a betegséghez hasonló tüneteket generálnak, amivel kiváltják, hogy a test öngyógyító mechanizmusai felerősödjenek, és ezzel gyakorlatilag meggyógyítsa önmagát.

A módszert támadók elsősorban a kevés kielégítő tanulmányt hozzák fel ellenérvként, és mint oly sok mindenben, itt is egymásnak feszül pro és kontra vélemény. Aki már kipróbálta a homeopátiás készítmények valamelyikét, és bevált, egészen biztos, hogy ismét ezt választja majd.