Sokan szeretnék a fa eredeti mintáját megtartani, amikor gerendákat vagy léceket pácolnak. Valóban igényes és szemet gyönyörködtető képet tud festeni néhány szépen lazúrozott fagerenda, például a hátsó teraszon. A favédő szerek mind megegyeznek abban, hogy a fa élettartamát hivatottak meghosszabbítani.

Egyre több ember gondolja azt, hogy az erezet, ami mutatja a fa életkorát is, kiemelendő és mindenképpen csodálatra méltó. Amennyiben Ön is szeretne egy régi bútordarabot felújítani, akkor ne azonnal a festék mellett döntsön. Igaz, hogy az is kiváló megoldás, ha egységesebb és letisztultabb látszatot szeretne kelteni a szobában.

Azonban a favédő szerek, mint amilyenek a lazúrok vagy a pácok, képesek újjá varázsolni a régi bútorokat úgy, hogy közben megőrzik azok eredeti szépségét. Fontos kiemelnünk, hogy a favédő szerek egyfajta filmréteget képeznek az adott felületen, hiszen mélyen behatolnak a fa rétegei közé. Ezáltal nemcsak csodálatos színt biztosítanak, de hosszú védelmet is jelentenek a kártevők ellen.