Ön tudja, mi a köszvény oka?
Ön tudja, mi a köszvény oka?

Az egészségünk az egyik legfontosabb tulajdonunk, mégis sokszor mi magunk vagyunk a legnagyobb ellenségei a szervezetünknek. Rossz szokásokkal, egészségtelen ételekkel romboljuk a védekező rendszerünket és emeljük meg az esélyét számos betegség kialakulásának. Sokan nem tudják, de gyakran a köszvény is a saját kárunkra írható.

A sok alkoholos itallal, a fehérjében gazdag ételekkel és a nagymennyiségű étkek elfogyasztásával, mind-mind lehetőséget adunk a köszvény tüneteinek jelentkezésére. Ugyanis ezekkel megnöveljük a húgysav mennyiségét, ami ha az ízületekben gyülemlik fel, akkor az már rövidtávon fájdalmakhoz fog vezetni.

Amennyiben szeretnénk megelőzni vagy már a kialakult tüneteket akarjuk enyhíteni, akkor muszáj lesz lemondani a nagymennyiségű alkoholról és a pukkadásig tartó evésekről is. Helyettük egészséges alternatívákat kell bevezetni és inkább többször keveset enni. Ez az életmódváltás gyors változást fog hozni és tapasztalok szerint, nemcsak a köszvény terén, így igazán megéri átgondolni az élelmiszerekhez fűzött kapcsolatunkat.