EGR tisztító spray

Az ember a fejlődés során gyakran belefutott olyan problémákba, amelyeket muszáj volt minél hamarabb kijavítani. A személyautók megjelenésével és nagyszámú elszaporodásával nemcsak egyszerűen a forgalom növekedett meg, de a különféle szennyeződések is meggyarapodtak a levegőben, aminek hatása többek között a savas eső. Ennek orvosolására jelentek meg a speciális szelepek és aztán az EGR tisztító spray is.

Kezdjük ott, hogy motornak jelentős mennyiségű levegőre van szüksége, hogy elégesse az üzemanyagot. Ezt kintről nyeri. A bevezető csőben azonban hajlamosak kialakulni bizonyos lerakódások, amelyek aztán csökkentik a hatásfokot. Az EGR tisztító spray ezeket könnyedén feloldja.

Maga az EGR szelep, arra a célra szolgál, hogy visszavezesse az elsődleges kipufogógázt a motorba újabb égés érdekében. Ezt követően már sokkal tisztábban távozik és mérsékli a környezetterhelést is. Az oxidatív gázok kormosodást és rozsdásodást is okozhatnak. Az EGR tisztító spray mindezeket eltünteti, és szabad utat enged az áramlásnak.