Penészes fal kezelését házilag

Az egészségünkre igen veszélyes lehet az otthonunkban felbukkanó penészgomba. Nemcsak esztétikailag teszi tönkre a lakást, de még asztmát és allergiát is okozhat. Számos ok miatt alakulhat ki, mint a nem megfelelő szigetelés és a rendszertelenül szellőztetett szoba.

A kellemetlen penészes fal kezelése házilag is megtörténhet és több tényező befolyásolhatja, hogy ne alakuljon ki újra, ezért ügyeljen, hogy helyesen járjon el az eltávolítása során! Beszerezhetőek olyan falfestékek, amelyek tartalmaznak penészedés-gátlót, de a szigetelésről se feledkezzen meg!

Egyszerű megoldani a penészes fal kezelését házilag, hiszen vásárolhat hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező beltéri festékeket is. Amennyiben ezeket a megoldásokat nem tartja elegendőnek, alkalmazhat páramentesítő szerkezetet.

Elmondható tehát, hogy nem is olyan nagy erőfeszítés a penészes fal kezelése házilag. Azonban, ha a nyílászárókat szeretné kicserélni, talán jobb, ha a szakemberre bízza. Vegye figyelembe a hőszigetelés korszerűsítését és ne hagyja, hogy a penészgomba újra megjelenjen a lakás falain!