Hasznos találmány az iRobot robotporszívó
Hasznos találmány az iRobot robotporszívó

Mindenhol csak kosz. Nagyjából ezt láthatjuk egy olyan lakásnak a padlóján, amit rendszeresen használnak. Ez egyáltalán nem meglepő dolog, hiszen ahol ki- és bejárkálnak folyamatosan, ott a szemét is rendszeresen gyűlik. Van rá mód egy iRobot robotporszívó felhasználásával, hogy ezen az áldatlan állapoton egyszerűen tudjunk javítani. Ez a kis teremtmény nagyon fáradhatatlanul végzi a feladatát, és akár olyankor is dolgozhat, amikor mindenki más pihen.

Lehet az szőnyeg, parketta vagy akár linóleum, egyik felület sem tud kifogni rajta. Nem ritka dolog, hogy valaki kisállatot tart bent a lakásban, egy élelmes kutyus vagy éppen cica eléggé rendesen képes maga után sok szőrt elhagyni. Az iRobot robotporszívó különleges keféinek köszönhetően könnyedén összeszedi a szőrszálakat. Nem szükséges attól félni, hogy valamennyi marad utána, mert az ügyes programozásnak köszönhetően felismeri azon részeket, ahol több szennyeződés található, és ott akár többször is képes átmenni, hogy még nagyobb rend maradjon utána.

Az iRobot robotporszívó beállítható olyan módon, hogy egy virtuális falat húzunk fel elébe, és így akár lehetőség van arra, hogy egy nagyobb területet felosszunk, esetleg egyes részeket kihagyjon. Tudjuk jól, hogy amikor egy kézi porszívóval dolgozunk, akkor azt milyen módon használjuk. Be kell dugni, majd a munka végeztével kihúzni. Amennyiben sietünk vagy nem figyelünk oda, akkor egyes területeken ottmaradhat a szemét. Egy hasznos iRobot robotporszívó ezeken az emberi hibákon képes felülemelkedni.

Nincs más dolga, mint az, hogy megtalálja a szennyeződést és azt eltávolítsa. Automatikusan képes magát feltölteni árammal, és akusztikus szenzorjainak köszönhetően nem sok olyan piszok létezik, amelyik képes elbújni előle. Az iRobot robotporszívó többfázisú takarítást alkalmaz, és a bútorok alatt, valamint a szegélyek mentén is hatékonyan végzi a dolgát. Nem kell attól félnünk, hogy véletlenül leesik egy lépcsőről vagy nekimegy valaminek, mert érzékeli az ilyen típusú akadályokat és képes elkerülni azokat.