A babérmeggy ár alakulását több tényező is befolyásolja, mint például a kereslet-kínálat, a növény sajátosságai, a piaci trend, stb. Amennyiben az érdeklődés nagyobb, mint a felhozatal, akkor az összeg valószínűleg emelkedik, míg fordított esetben csökken.

A babérmeggy ár lényegében attól is függ, hogy milyen méretű és korú, ezen kívül konténeres vagy gyökérzónás változatról van szó. A termesztésének a költségei, beleértve az ültetvény fenntartását, a gondozását és a munkaerő bérét, befolyásolják a végső összeget.

Az ellátási láncban résztvevő vállalkozások, például a kertészeti üzletek, a virágkereskedők és a közvetítők díjai szintén a meghatározó tényezők közé sorolhatóak. A babérmeggy ár változását eredményezhetik továbbá a beszállítók közötti szállítási költségek és a raktározási kiadások.

A piaci trendek és a szezonális változások szintén kulcsszerepet játszanak az összeg alakulásában. Tavasszal és nyáron, amikor a kertészetek szezonális készletekkel rendelkeznek, akkor a növények olcsóbbak, míg télen drágábbak.