Keringető szivattyú

Hazánk klímája mellett, mind a fűtés-, mind pedig a hűtésrendszerek tervezése fontos lehet a lakóépületek kialakítása során. Akár padlófűtés vagy radiátoros, akár napkollektoros típust tervez, a keringető szivattyú megkerülhetetlen része ezeknek a technikai megoldásoknak.

A padlófűtés kialakítása esetén számolni kell a nagynyomás vesztességgel és az alacsonyabb hőmérsékletkülönbséggel. Ezen tényezők miatt a tervezéskor nagyobb teljesítményű szivattyúval szükséges számolni. A manapság egyre népszerűbb napkollektoros fűtési és meleg víz előállítási rendszerek is speciális keringető szivattyú meglétét kívánják.

Ennél a technológiánál a nagy hőmérsékletingadozás támaszthat különleges igényeket a keringető szivattyú felé. Fontos figyelembe venni, hogy ebben a rendszerben fagyálló folyadék használata is szükségessé válhat. Éppen ezért, a gyártók általában kifejezetten erre a kialakításra felkészített szivattyúkat kínálnak. Választás előtt szaktanácsadásért keresse bátran az ügyfélszolgálatos kollégákat!