Divatos a borospohár
Divatos a borospohár

Egyáltalán nem mindegy, hogy az adott bor milyen pohárba kerül, hiszen rengeteg esetben, a pohár-etikettet igenis kötelező betartani. Csak kevesen tudják, hogy milyen szőlőből készült szeszes italhoz melyik borospohár fajtát kell elővenni. A szakértők úgy vélik, hogy talán a vörös borokat tekintve bizonyul a legnehezebbnek az ideális pohár kiválasztása.

Temérdek formájú, méretű borospohár kapható és ezt rengeteg neves gyártó biztosítja. Azonban mindenképp észben kell tartani, hogy a kehely jóval nagyobb és szélesebb, mint a fehér borosoké. Itt említést érdemel két fontos borospohár, a bordeaux-i és a burgundi. Ezek természetesen a két híres, igen ismert francia borvidékre utalnak.

Az itt előállított szeszesitalok igazán egyedülállóak itt a sajátos klimatikus viszonyok, a roppant exkluzív szőlőfajták és a fejlett, több évszázados hagyományra alapuló borkészítési technológia miatt. Mindkét típusú borospohár megvásárolható hazánkban a www.bareszkozok.hu oldalon fellelhető, igen kedvelt forgalmazótól.