Hővisszanyerős szellőztető

A tiszta levegő fontosabb, mint gondolnánk. Egészségünkre, életminőségünkre és hangulatunkra is kihat a minősége. A hővisszanyerős szellőztető fogalma még viszonylag újnak hat sokaknak. Pedig ez az eszköz télen-nyáron jó szolgálatot tehet nekünk. A munkahelyünkön általában 4-8 vagy több órát is eltöltünk zárt levegőben.

Természetesen ez a levegő hamar tele lesz baktériumokkal, párával, porral és bacilusokkal, főleg ha több ember is tartózkodik egy helyen. A szellőztetés magától értetődő dolog, azonban az ablakok nyitogatása meglehetősen lehűti a helyiséget, főleg télen, a hatása pedig nem sokáig tart.

A hővisszanyerős szellőztető úgy biztosít tiszta és friss levegőt, hogy még ki sem nyitni az ablakot. Megszűri a benti levegőt a párától, baktériumoktól. A hővisszanyerős szellőztető által, a fűtésszámlán is sokat spórolhatunk, hiszen ahol van ilyen berendezés, elég egy kisebb fűtőtest is. A belvárosban vagy zajos helyen dolgozóknak szintén ideális, hiszen nem kell kinyitni az ablakot, nem szűrődik be a zaj.