Gyűrű méretek
Gyűrű méretek

Könnyen megakadhat a szeme egy szépen csiszolt gyűrűn, amit az interneten lát. Aki nem tapasztalt, még abba a tévedésbe is eshet, hogy azonnal megrendeli. Ám az Ön pontos ujjméretének ismerete nélkül szinte biztos, hogy baklövés lenne azonnal megvásárolni az adott darabot. A XPekszer.hu oldalán talál tippeket azzal kapcsolatosan, hogy miképpen is tudhatja meg a pontos méretét.

Egy táblázat segítségével könnyen ki tudja keresni az XPekszer.hu -n azt, amelyik illik az ujjára. A legkönnyebb úgy méretet venni, hogy már van otthon egy olyan gyűrűje, ami éppen megfelel az ujjára. Ha nincs, akkor jöhet a papírcsíkkal való lemérés és hasonlók.

Azonban ha meg is akarja tapasztalni, hogy az a bizonyos méret mennyire lesz szoros, akkor egy ékszerészetben a méretmintához használatos gyűrűk közül kell felpróbálnia az egyiket. Lehet, hogy túl szorosnak találja azt, amit otthon kiszámított. Arra is kell gondolni, hogy reggel, ébredés után kissé meg vannak dagadva az ujjak, míg napközben lelohadnak. A XPekszer.hu oldalán a táblázat ezért is csak tájékoztató jellegű, ugyanis biztosat csak az ékszerész mondhat.