Bölcsességfog húzás

Az emberek többsége nagyon fél a fájdalomtól. Ez az érzés gyakran annyira megbénítja őket, hogy teljesen ellentétes viselkedési formát produkál náluk. Egy jó példa erre a fogfájdalom. Mennyire ellentmondásos dolog, hogy valakit olyannyira rettegéssel tölt el a fúró hangja, hogy inkább képes szenvedni napokon, heteken keresztül, mintsem elmenjen dokihoz. Ennek eredménye aztán a foghúzás ára, aminek a kifizetése megelőzhető lett volna! Nem is annyira az összegről van szó, mintsem arról, hogy tétovaságunk oda vezetett, hogy egy megmenthető rágóeszközünket elveszítettünk.

Ezzel aztán jó pár új folyamat indul el, ami előre nem látható eredményekhez vezethet. Megesik, hogy a foghúzás ára nem olyan magas, mint a kezelésé, ami során megtörténik a helyreállítás. De így azonban gondoskodni kell a pótlásról, ami ismételt kifizetéseket eredményez. Érdemes tehát felülkerekedni félelmeinken, és még időben cselekedni. A foghúzás ára teljesen más, ha egy betört vagy éppen bölcsességfogat kell eltávolítani, ugyanis ezekben az esetekben az eljárás eltérő.

Ha már említettük, akkor térjünk ki egy kicsit a bölcsességfog húzás fogalomkörére. Miért kell erre kiemelt figyelmet fordítani? Ezek a rágóeszközök azok, amik legutoljára bújnak ki, ezért gyakran igen kevés hely áll a rendelkezésükre. Sok esetben nem is képesek teljesen megjelenni, hanem csak félig az ínyből kikandikálva jelzik helyüket. Ez aztán lehetőséget biztosít gyulladások kialakulására, ami jelentős fájdalmat okozhat. A főként ferdén fejlődő fogak könnyen szuvasodást idézhetnek elő a mellettük lévőkben is.

Pontosan ezért a bölcsességfog húzás komoly feladatnak minősül. Nem szabad halogatni a kezelést, ha rendszeres problémákat okoz, amilyen a szájzár, esetleg gennyesedés lehet. Azonnal forduljunk szakemberhez, és konzultáljunk a helyzetről! A bölcsességfog húzás vagy esetenként műtét során lesz végleg eltávolítva. A beavatkozás menetétől függ, hogy mennyi időbe telik az, és milyen gyors a gyógyulás. Ne hanyagoljuk el a szájunk egészségét, hanem mindig fordítsunk rá kellő figyelmet!