Egészséges italok fogyasztása
Egészséges italok fogyasztása

Bizonyára minden ember tudja, hogy az egészség megőrzéséhez fontos, hogy napi szinten kellő mennyiségű folyadékot vigyünk be a szervezetbe. Erre elsősorban a víz fogyasztása a legalkalmasabb, azonban vannak olyan italok is, (akár alkoholt tartalmazó italok) amik különösen jótékony hatás fejtenek ki a szervezetre nézve. Ezek közül megemlíthetjük a zöld teát, a sört, a kávét, a tejet, a frissen facsart narancslét, illetve a Bloody Mary koktélt is. Köztudott, hogy a zöld tea serkenti az anyagcserét, azonban vérnyomáscsökkentő és koleszterin felszívó hatása is ismeretes.

A tej fogyasztása elsősorban magas kalciumtartalma miatt ajánlatos, hiszen ez a vitamin nagymértékben felelős a csontok stabilitásának a megőrzésében, illetve igen sokat tesz a csontritkulás kialakulásának az elkerüléséért is. A frissen csavart narancslé vírusölő hatással bír, ami nem engedi a kórokozók szaporodását sem. Télen ezért különösen javasolt ennek fogyasztása. A sörről nem is gondolnánk, hogy immunrendszer erősítő hatással bír, kedvezően hat a vérzsír szintre, mindemellett pedig, kiváló baktérium- és vírusölő hatása is van.

A kávéról pedig úgy tartják, hogy meghosszabbítja az életet, kiválóan véd a szívinfarktustól, a fogszuvasodástól, illetve az Alzheimer-kortól is. Nem utolsó sorban, az igencsak népszerű és ismert Bloody Mary koktél fogyasztása is ajánlott egészségünk megőrzése érdekében, hiszen a benne található paradicsomlé kiválóan véd a szív- illetve az érrendszeri betegségek kialakulásától. Persze ez egy szimpla paradicsomlé elfogyasztására is érvényes.