A fejbőr faggyúmirigy túltengése

A hajas fejbőr az egyik olyan területe a testünket borító bőrnek, ami nagyon érzékeny, ezért fontos, hogy rendszeresen ápoljuk és tisztán tartsuk.

Azonban a kóros elváltozások ellen sajnos ez sem segít minden esetben. Viszont a kamillapatika.hu weboldalán található Detergens Sulfuratum segít enyhíteni a tüneteket, amelyeket a bőr szeborreája okoz. Ebben az esetben a fejbőr alatt található faggyúmirigyek elkezdenek túlműködni és ez okozza a kellemetlen irritációt.

A Detergens Sulfuratum egyik hatóanyag a kén, aminek ismert a fertőtlenítő hatása és sikeresen alkalmazható a szeborrea ellen. Ám arra figyeljünk oda, hogy ne okozzon más tüneteket, mert az is lehet, hogy allergiás reakciót fog kiváltani a használójánál.

Ekkor azonnal abba kell hagyni az alkalmazását. A használata nagyon egyszerű, ugyanis elég egy kevéssel bedörzsölni a fejbőrt, majd hagyni 5 percig állni és utána leöblíteni. A Detergens Sulfuratum használata során fokozottan ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön a szemünkbe, a cetil-sztearil-alkohol tartalma miatt!