Egészséges fogyókúra

Tengernyi nő álma a vékony derék, feszes combok és a kerek popsi. Azonban a fogyókúra hosszú procedúra és csakis az egészen elszánt emberek képesek elérni a szövögetett vágyaikat.

Mindehhez azonban tisztában kell lenni egyes dolgokkal, többek között azzal is, hogy koplalással valóban veszít az ember a súlyából, ugyanakkor rendkívül egészségtelen is, hiszen nem a zsírtól szabadul meg, hanem ilyenkor tulajdonképpen az izmok indulnak bontódásnak.

A fogyókúra lényege, hogy a szénhidrátok fogyasztása visszaszoruljon, persze mellette fontos a fehérjepótlás. A fehérjét nem csupán húsfélékkel és tojással lehet bevinni, hanem táplálék kiegészítőkkel. Mindennél fontosabb, hogy edzés után a szervezet nagyobb adagú fehérjét kapjon, például egy kiváló ízű gyümölcsös shake formájában.

A fogyókúra alaptörvényei közé tartozik az is, hogy gyakori, napi 5-6 étkezést szükséges beiktatni, azonban ezek az adagok kisebbek kell legyenek és rengeteg zöldséget kell tartalmazzanak. A gyümölcsök közül érdemes előtérbe helyezni az áfonyát.