Virágzó tea  
Virágzó tea

Nagyon sok nővénynek van gyógyhatása az emberi szervezetre nézve. Az ember, az évezredek során többé-kevésbé kiválogatta azokat, amelyeket gyógyászati szempontból fel tud használni. Így jött rá, hogy némelyikből kenőcsőt, másikból pálinkát vagy teát készíthet. Talán az ilyen kísérletezések során kialakult a Virágzó tea is, ami ugyancsak rendelkezik néhány pozitív tulajdonsággal. Alapanyagai között találunk mindenekelőtt olyan teagumókat, amelyeket kora tavasszal gyűjtenek be, még mielőtt kinyílnának.

Az összetevőik között szerepel a jázmint, ami stabilizálja a vérnyomást, táplálja hajat és a körmöket, de nem feledkezhetünk meg a feszültségoldó hatásáról sem. A Virágzó Tea összetételét gazdagítja a bíborka is, ami főleg a légúti megbetegedések kezelésében segít, mint például a köhögés vagy az asztmás roham.

A krizantém virág sem marad ki ebből a művészi alkotásból, ami az emésztés támogatása mellett, A-vitamint is tartalmaz, így a bőrre fiatalító hatással van. Ugyanakkor, a Virágzó Tea összetételében megtalálható a krizantém, ami a szem kiszáradását előzi meg, így azok számára is ajánlott, akik sokat számítógépeznek.