fogtisztitas
Fogtisztítás

Sokan nem tudják, hogy a háziállatok milyen sok veszéllyel járnak, mivel többfajta baktériumot is hordozhatnak. A kutyák esetében például érdemes odafigyelni a bunda és a száj állapotára. A rendszeres fürdetés sokat segíthet, viszont néha oltásokat vagy egyéb gyógyszereket sem árt beadni. A legtöbb oltást már egészen kicsi kortól be lehet adni, így védekezni lehet a különféle betegségek, fertőzések ellen.

A kutya szája már egy kicsit komplikáltabb lehet, mert több baktérium is megtelepedik benne, ezért fontos valahogyan ezektől megszabadulni. Rendszeres fogtisztítással megállíthatjuk a baktériumok elszaporodását, de ez nem azt jelenti, hogy idővel nem jelenhetnek meg újra. Természetesen meg kell hagyni, hogy a kutyák természetesen tisztítsák magukat, de ebben mi is sokat tudunk segíteni.

Nemcsak a kutyánk külsejére kell fokozottan odafigyelni, hanem arra is, hogy milyen környezetben tartjuk. Egy koszosabb kutyaólban, vagy rendezetlen kertben gyorsabban el tudnak szaporodni a baktériumok, ami aztán bekerülhetnek a szervezetébe.