A hajdina már nálunk is hódít
A hajdina már nálunk is hódít

Szeretnénk bemutatni egy olyan gabonafélét, ami eleinte Közép-Ázsiában vált elterjedtté, majd Európát is meghódította. Ez nem más, mint a hajdina. Ha nem ismeri még ezt a finom és tápláló ételt, akkor íme, néhány fontos tulajdonsága: szénhidrátokban gazdag, magas élelmirost-tartalmának köszönhetően bátran lehet fogyasztani, valamint értékes vitaminforrást is jelent.

B1- és B2-, valamint E-vitamint is tartalmaz. A hajdina régebben szerves részét képezte a mindennapi táplálkozásnak, ám leginkább kását készítettek belőle. A legfinomabb azonban a pirított változata, ami köretnek is remekül megfelel.

Amennyiben nem ismeri a receptet, az oldalunkon bemutatjuk Önnek az elkészítési módját. A hajdina lisztje kenyerek és tészták elkészítéséhez is felhasználható, valamint a népi gyógyászatban is egy közismert gyógynövényként emlegetik. Ismerje meg azokat a termékeket, amelyeket kevesen használnak, pedig táplálók és egészségesek! A változatos étkezés érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot, és rendeljen a webáruházunkból!