Bojler tisztítás
Bojler tisztítás

A szerkezetek megtisztítása általában nagyban hozzájárul ahhoz, hogy keveset kelljen azokat szervizelni. A bojler tisztítás nem nehéz folyamat, azonban mégis tanácsolják az évi vagy maximum két évenkénti procedúra lefolyását. Ez nagyban megnövelheti a szerkezet élettartalmát és javíthatja a működését. A koszok és korrodáló részek miatti dugulás elég gyakori jelenség, ezt úgy lehet elkerülni, hogy rendszeres időközönként bojler tisztítást végzünk el.

Ez a művelet általában elvégezhető házilag is, hiszen csak vízkő letakarítását kell végrehajtani. Természetesen csak ha ráérünk, akkor szabad elvégezni ezt, a hamari munka általában problémákat szül. A bojler tisztítás általában szakemberek által is megoldható ,azonban otthonilag is könnyen elvégezhető. Az első lépés, hogy a szerkezetet áramtalanítjuk. Majd a csap elzárása után lehet nekifogni a tényleges tisztításnak.

Majd a biztonsági szelep eltávolítása után a tartályban maradó víz is távozik. A bojler tisztítás nem nehéz művelet, azonban nagyon oda kell figyelni a fontos lépésekre. Ez minden eszköz esetében elvégezhető, azonban 200 literes bojler esetében érdemes szakértőt hívni. A nagyobb szerkezetek nem bonyolultabbak, azonban tisztításuk nehezebb. Mindenre ráfér a takarítás, ezért érdemes időszakonként kipucolni minden elektronikai szerkezetet. 200 literes bojler a nagy családos igényekhez van igazítva.

Ez a szerkezet lassabban melegíti fel a vizet, mint kisebb társai, azonban nagyobb kapacitású igényeket képes kielégíteni. Egy ilyen szerkezet 2,4 kilowatt fogyasztású. Ennek előnyei sokkal nagyobbak a kisebb űrtartalmú szerkezeténél, hiszen szinte azonos energiafogyasztással képes nagyobb mennyiségű meleg vizet előállítani. A 200 literes bojler képes akár egy 4-5 személyes családot ellátni meleg vízzel. Természetesen hátrányai is vannak, hiszen a meleg víz előállítása lassúbb folyamat. Amikor bojlert vásárolunk, figyelembe kell venni a család vízigényét. A 200 literes bojler képes akár 4 ember fürdővizét is előállítani, így a folyamatos használat nem akadály. Érdemes mindenképp jó minőségű bojlert vásárolni.