Calvados

A hideg téli estékre érdemes beszereznünk olyan röviditalt, ami legalább belsőleg gyorsan felmelegít bennünket. Erre a feladatra a Calvados remekül megfelel. Az eredetileg almaborból készült párlat minden téren utánozhatatlan, már csak azért is, mert eredetvédelem alatt áll és csak az a nedű nevezhető így, amelyik elsősorban behatárolt földrajzi területről származik, majd minden speciális eljáráson keresztül ment, ami elő van írva.

Ha így történik, akkor a Calvados nevet kiérdemli a finomság. Az eredetileg akár 70 fokosra is elkészíthető változatok helyett, csak a 40-42 fokosak kerülnek értékesítésre. A receptúra nem egyszerű, mert komolyan oda kell figyelni, hogy pontosan milyen almák lesznek jelen az üstben.

Az édes, savanyú és kesernyés fajták egyaránt prezentálják magukat, majd ezeknek a keverékéből alakul ki a tökéletes kombináció. A Calvados nagyon egyedi és az étkezések előtt, után egyöntetűen fogyasztható. A nehezebb falatokat könnyebb megemészteni, ha ezzel öblítjük le. Bátran szerezzük be és kóstoljuk meg, mert megéri!