Stifolder tésztával

Aki igazán odavan a tradicionális magyar húsokért, az biztosan nem hiányozhat a disznótorról. Ráadásul valószínűleg tudja azt is, amit sokan nem, hogy mi a különbség a szalámi, kolbász vagy éppenséggel a stifolder között. A különbség nem eget rengető, de nem árt tisztában lenni vele.

A kolbászt legalább egy 24 mm bélbe kell megtölteni. A szalámit ezzel szemben minimum 40 mm vastagba. Sok helyen például a szalámi a vastagkolbásszal egyenlő. Mindemellett szalámit sokféle húsból lehet készíteni. Nálunk a sertés a leginkább elterjedt, de csinálhatják még marhából, bivalyból, sőt, bizonyos országokban lóból és szamárból is.

A stifolder pedig szintén eltér a fent említett ételektől. Ezt a Dél-Dunántúlon a svábok kolbászaként ismerik. Összetevői között megemlíthető a paprika, fokhagyma lé, bors és egy kevés cukor is, hogy elősegítse az élőflóra táplálkozását. A stifoldert egy napig áztatott fokhagyma lével fűszerezik, ettől lesz olyan különleges az íz-világa.

Akármelyik finomságot is szeretné például az ünnepi asztalra varázsolni, előfordult, hogy nincs ideje stifolder vagy szalámi elkészítésére. Ilyenkor jó, ha ismer egy olyan hentesüzletet, ahol az igényeinek megfelelően készítik el ezeket és megbízható hozzávalókkal varázsolják az asztalára a magyar konyha ízeit.

Manapság már online is rendelhet húsokat, de előtte fontos utánajárni annak, hogy valóban természetes összetevőkből, a tradicionális receptek szerint készítik el. Akár stifolder, akár kolbász vagy szalonna érdekli, itt bizalommal megrendelheti